Visit Gent

Gent is zonder twijfel een van de mooiste historische steden in Europa en heeft tal van leuke koosnaampjes: het historische hart van Vlaanderen, de stad van alle tijden, het middeleeuwse Manhattan en het best bewaarde geheim van Europa. Op deze pagina vindt u een paar highlights.

Het Lam Gods

In het najaar 2012 startte de restauratie van het Lam Gods door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-Brussel). Het Lam Gods is wellicht het bekendste meesterwerk van de Vlaamse Primitieven. Het werd in 1432 geschilderd door Jan van Eyck en zijn oudere broer Hubert, in opdracht van Joos Vijd, voorschepen van de stad Gent. Het werk zelf vindt plaats in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent, en zal vermoedelijk vijf jaar duren. Naar aanleiding van deze unieke restauratie opende in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster een opmerkelijke tentoonstelling over dit meesterwerk. Ook al is het Lam Gods zélf tijdelijk niet meer in zijn geheel zichtbaar in zijn vertrouwde omgeving (Sint-Baafskathedraal), toch leren bezoekers dit kunstwerk beter dan ooit kennen in deze bijzondere levensfase.

Sint-Baafskathedraal Gent © www.lukasweb.be – Art in Flanders vzw, foto Hugo Maertens.

Belfort van Gent

Het belfort van Gent is een 95-meter hoge belforttoren in het centrum van de Belgische stad Gent. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Tegen het belfort staat ook de Gentse lakenhal.

 

Gravensteen

Het Gravensteen in Gent is als enig overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem een bijzondere bezienswaardigheid.

 

Design Museum

Design museum Gent is het enige museum in België met een internationale designcollectie. Het museumcomplex, gelegen in het toeristische hart van de stad Gent, bestaat uit een statig 18de-eeuws herenhuis en een moderne vleugel…

 

SMAK

Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. De vaste collectie van nationale en internationale topwerken wordt gepresenteerd in voortdurende wisselwerking met originele, vaak gedurfde tentoonstellingen…

 

Beleef Gent ten volle!

Alles over Gent vindt u in Gent, de stad.

Actie Gent Hotels

Klik hier voor onze speciale actie in samenwerking met Gent Hotels:
Eén gratis ticket voor de tentoonstelling bij elke reservering.