Introductie van Fernand Huts and Katharina Van Cauteren

De tentoonstelling gaat over de ‘Silicon Valley van de Zuidelijke Nederlanden‘ (nu Vlaanderen) in de vijftiende en zestiende eeuw. In dit fragment lichten Fernand Huts (mede-organisator, kunstverzamelaar en ondernemer) en Katharina Van Cauteren (curator) toe wat u van de tentoonstelling kunt verwachten. De video duurt ca 5 minuten.

bekijken The Phoebus Foundation

Bezoek Koning Filip en Koningin Mathilde

AVS Nieuws, 11 juli 2016

bekijken AVS Nieuws, 11 juli 2016

Fernand Huts opent tentoonstelling

In Gent is, in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster de tentoonstelling 'Voor God & Geld' geopend. Een van de initiatiefnemers is Fernand Huts, voorzitter van Katoen Natie en een groot kunstverzamelaar.

bekijken TV Oost, 15 juni 2016

Fernand Huts toont kunstcollectie

In het provinciaal cultuurcentrum Caermersklooster opent vrijdag de tentoonstelling "Voor God & Geld", met een collectie kunstwerken uit de 15e en 16e eeuw. Een flink deel van de werken komt uit The Phoebus Foundation van ondernemer Fernand Huts, CEO van Katoen Natie.

bekijken De Redactie.be, 15 juni 2016

Toen Vlaanderen Silicon Valley was

De 15de en 16de eeuw was een gouden tijd voor Vlaanderen en Brabant. Onze streken waren een draaischijf van innovatie en ondernemers woonden toen massaal in de lage landen. Dat verhaal is natuurlijk spek naar de bek van ondernemer Fernand Huts, die liet er een expo over maken, in Gent.

bekijken De afspraak, canvas.be, 13 juni 2016

Voor God & Geld op BNR Radio

Fernand Huts, een grote ondernemer en een van de grootste kunstverzamelaars van België zet vanaf nu zijn hele kunstcollectie open voor het publiek. Zijn eerste tentoonstelling Voor God & Geld opent vrijdag in Gent.

luisteren BNR Radio, 16 juni 2016

Ooit was Gent groter dan Parijs

De Belg Fernand Huts is een machtige zakenman en een belangrijke verzamelaar. Met zijn kunst wil hij de aandacht voor het gedeelde verleden van Nederland en Vlaanderen aanwakkeren.

Lees meer NRC Handelsblad, 17 juli 2016

Joanna Van der Heyden bezocht voor Historiek de tentoonstelling...

Laat er geen twijfel over bestaan, in het Caermersklooster in Gent worden prachtige kunstwerken samengebracht. En zelden kreeg deze tentoonstellingsruimte, een kloosterkerk, een dergelijk vorstelijk decor om twee eeuwen geschiedenis, de vijftiende en de zestiende eeuw, sfeervol aan de man te brengen. Een uitdrukking die geknipt is voor het geheel, want hier wordt wel degelijk iets verkocht en dan nog wel in koppelverkoop.

Lees meer Historiek, 11 juli 2016

Filip en Mathilde hebben kunstuitje

Het Belgische koningspaar heeft vrijdagmiddag een cultureel uitje gemaakt naar Gent. Daar bezochten koning Filip en koningin Mathilde de tentoonstelling ‘Voor God & Geld. Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden’. Die is sinds vorige maand te zien in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster en loopt nog tot 1 januari 2017.

Lees meer Vorsten.nl, 9 juli 2016

Gouden tijden vol geld, genot en gêne

Vlaanderen, waar zelfstandigen thuis zijn. Dat was ook in de middeleeuwen al zo. Vanaf ongeveer 1200 ontwikkelt zich in wat nu Vlaanderen heet een nieuwe mens: innoverend, praktisch en rijk. De expo Voor God en Geld brengt het verhaal van die ondernemer. Of, in de woorden van Fernand Huts: “De Hollanders stoefen met hun Gouden Eeuw, maar wij hebben verdoeme vijf Gouden Eeuwen gehad.”

Lees meer Nieuwsblad, 30 juni

Voor God & Geld, de Gouden Tijd

De tentoonstelling “Voor God & Geld: De Gouden tijd van de Zuidelijke Nederlanden”, is opgevat en ingericht zoals we meer tentoonstellingen zouden willen zien: inhoud en presentatie zijn perfect.

Lees meer Quovadis Art.be, 21 juni

Genieten van God & Geld in Gent

Wie dacht dat de Gouden Eeuw de mooiste tijd was in de Nederlandse geschiedenis, moet snel eens een stedentrip maken naar Gent in België. Op de tentoonstelling ‘Voor God & Geld’ in het Caermersklooster in de oude binnenstad krijg je het ware verhaal te horen: dat we ‘onze’ Gouden Eeuw namelijk aan de Vlamingen te danken hebben.

Lees meer Wereldreis.net, 17 juni 2016

In Caermersklooster Gent

Onder de wervende titel ‘Voor God & Geld’ opent deze week in het Caermersklooster in Gent een expositie over de ‘Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden', het Graafschap Vlaanderen en Hertogdom Brabant in de periode vanaf 1200. Verbeteringen in de landbouw zorgden vanaf de elfde eeuw voor grotere oogsten, veel boeren raakten werkloos en trokken naar de steden waar ze ondernemende burgers werden. De voorspoed eindigde tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) met de vlucht van veel leden van de economische en culturele elite naar de Noordelijke Nederlanden.

Lees meer Museumkijker.nl, 17 juni 2016

Tentoonstelling Gent: God en Mammon? Samen gaat niet

Wat gebeurt er als een zakenman met interesse in kunst en een kunsthistorica die de relatie tussen kunst en macht heeft bestudeerd, samen een tentoonstelling maken? Het resultaat is in Gent te zien.

Lees meer Nederlands Dagblad, 17 juni 2016

De muze en de zakenman

De Antwerpse havenbaas Fernand Huts is ook een gepassioneerde kunstverzamelaar. Aan de hand van topstukken uit zijn collectie en bruiklenen uit grote musea geeft hij zijn kijk op de artistieke bloei in de 15de- en 16de-eeuwse Nederlanden.

Lees meer De Standaard, 16 juni 2016

In de middeleeuwen kregen ondernemers ook privileges

Vlaanderen was in de middeleeuwen een economische grootmacht. Door de innovatieve kracht van de eerste ondernemers, menen Fernand Huts en Katharina Van Cauteren. Hun expo ‘Voor God en Geld’ toont hoe het zo ver is gekomen.

Lees meer De Tijd, 11 juni 2016