Bezoekinfo

 • Individuele bezoeker € 10
 • Jongeren 19-26 jaar
  Senioren va 60 jaar
  Groepen vanaf 10 personen
  Speciale ledentarieven (zie FAQ) € 7
 • Jongeren t/m 18 jaar
  Studenten
  Gidsen
  Pers GRATIS
Bestel tickets Bestel groepstickets

Groepsbezoeken (min 10 – max 20 personen) zijn mogelijk van dinsdag tot zondag, starttijd tussen 10 en 17 uur. De reserveringen voor groepen worden met intervallen van 30 minuten geboekt, dit in het belang van een optimale bezoekerservaring. De tijdslot betreft uw starttijd – u kunt blijven zolang u wilt, al gaan de deuren wel dicht om 18 uur.

U wordt vriendelijk verzocht uw bezoek minimaal zeven dagen op voorhand te reserveren. Totale annulatie van een bezoek is mogelijk tot zeven dagen voor datum van het geplande bezoek. De reeds betaalde sommen zullen dan volledig teruggestort worden. Indien groepen met meer of minder zijn dan aanvankelijk gereserveerd, dan zal dat verrekend worden aan de kassa. Zonder reservering kunnen wij u de toegang op de door uw gewenste datum en tijd niet garanderen.

U kunt uw datum en tijd zelf reserveren, via de knop ‘bestel groepstickets’. Indien u een rondleiding wenst, neemt u contact op met de gidsenvereniging; u vindt hun gegevens op deze webpagina en op de reserveringspagina.

Gelieve contact op te nemen met het Caermersklooster indien personen met beperkte mobiliteit deel uitmaken van de groep.

Groepsbezoeken gebeuren onder begeleiding van een enkele aanspreekpersoon. Deze verantwoordelijke meldt zich aan bij de balie. Hij ontvangt hier een badge met het verzoek deze gedurende het bezoek te dragen.

Bestel uw groepstickets

Kinderen Familiespel

Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen ‘Voor God & Geld’ gratis beleven (met hun ouders). Als ontdekkende en nieuwsgierige gelukzoekertjes staat hen heel wat te wachten, van stormen op zee tot neushoorns in Afrika en zoete verleidingen. Heel het gezin neemt het lot in eigen handen en gaat op een spannende avonturentocht. Kinderen krijgen daartoe een knapzakje in gebruik vol wonderlijke opdrachten en geluksbrengers. Lukt het jullie alle nieuwe ontdekkingen het hoofd te bieden?

Het pakket kan gratis bij de ingang worden opgevraagd – 1 pakket per gezin – na afloop weer inleveren aub.

Scholieren en studenten

Er is een spel ontwikkeld voor de derde graad lager onderwijs. U kunt de lerarenbrochure downloaden via deze link. Klik onder het kopje ‘voor leerkrachten’ op ‘lerarenbrochure lager onderwijs’. Ook kunt u daar de lerarenhandleiding vinden.

Ook voor secundair onderwijs is de tentoonstelling zeer geschikt. U kunt de lerarenbrochure downloaden via deze link. Klik onder het kopje ‘voor leerkrachten’ op ‘lerarenbrochure secundair onderwijs’.

Scholieren, studenten en begeleidende leerkrachten hebben gratis toegang. Boek uw tickets via ‘bestel groepstickets’ – scholenaanbod!

Ghent-Authentic is een gidsenorganisatie die gespecialiseerd is in kwalitatieve privétours in Gent. Een en ander wordt op maat samengesteld, al naar gelang uw wensen, beschikbare tijd en budget.

Voor de tentoonstelling ‘Voor God & Geld’ heeft Ghent-Authentic een speciaal arrangement samengesteld. Een bezoek aan de tentoonstelling wordt gekoppeld aan een korte wandeling door de Middeleeuwse Gentse binnenstad, waarbij diverse gebouwen met een link naar de tentoonstelling worden bezichtigd om zo de beleving volledig te maken. Rode draad vormt het ondernemerschap in de Middeleeuwen. Ook een nocturne behoort tot de mogelijkheden -zie de volgende tab-.

De tentoonstelling is wat ons betreft de perfecte match tussen bedrijfsleven (ondernemerschap, innovatie en economie) en cultuur (kunst, maatschappij) en blijft ons tot op de dag van vandaag inspireren. Duik met ons mee in de middeleeuwen en kom boven als een nieuwe mens…

Ghent-Authentic werkt uitsluitend met gecertificeerde, lokale gidsen. Het zijn veelal mensen met een achtergrond in het bedrijfsleven die vloeiend meertalig zijn (Engels, Frans, Duits). Daarenboven adviseert Ghent-Authentic u ook graag betreffende de rest van uw verblijf in Gent. Van praktische info (waar parkeren, wandelafstanden, stadsplan) tot het adviseren inzake restaurant, boottocht, meeting rooms enz. Ghent-Authentic zorgt ervoor dat alles naadloos op elkaar aansluit zodat u maximaal kan genieten van Gent.

Voor meer informatie:

Tel.: +32 (0)9 269 52 18
Email: info@ghent-authentic.com

Voor arrangementen (zakelijk, vereniging of privé) op exclusieve basis is het Caermersklooster uitzonderlijk geopend tussen 18 uur en 20 uur, op reservering. Voor meer informatie en reserveringen kunt u de brochure downloaden. Klik aub op ‘Business Arrangement’. Ook kunt u contact opnemen met Carina Mertens via 00-32-(3) 221 68 12 of email.

Als bedrijf of persoon bieden wij u de mogelijkheid om uw relaties uit te nodigen in de unieke setting van het Caermersklooster. Boven op het oksaal van de kerk kan u uw gasten op een originele wijze ontvangen met een hapje en een drankje. Uiteraard kunt u de ontvangst koppelen aan een seminar of activiteit vooraf en aan een diner, aansluitend op het bezoek. Hiervoor zijn locaties op loopafstand beschikbaar.

Prijs arrangement
Dit unieke arrangement wordt aangeboden tegen 20€ per persoon. Met dit uitzonderlijke arrangement krijgt u met uw gasten exclusief toegang tot de tentoonstelling, van 18-20 uur. Dit aanbod geldt voor groepen van minimaal 25 personen tot maximaal 150 personen. Het arrangement bevat verder:

 • Audioguide (ca 1 uur) en Trends-bezoekersgids (uw gids is ondernemer Fernand Huts)
 • Het tentoonstellingsboek van Katharina Van Cauteren en Fernand Huts, Voor God & Geld. Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden, Lannoo, 2016. Zie publicaties.
 • Het themanummer van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV)

Niet inbegrepen
Catering ivm uw receptie en gidsen zijn optioneel en door u afzonderlijk te reserveren. U vindt de benodigde contactgegevens in het Business Arrangement.